linkt to Impresszum és adatvédelem


Következő: 2024. június 14-16.
Alexandra Dementieva és Kozma Zsolt


Előadás sorozat és kiállítások 2024/2025

Halléból Magyarországra
és vissza – 40 év alatt

Eike Berg művész és kurátor projektje. Havonta egy hétvégére közös kiállításra hív meg egy-egy olyan művészt, akivel az elmúlt 40 évben együtt dolgozott vagy állított ki. A vendég válogatást mutat be jelenlegi és korábbi munkáiból, Eike Berg pedig egy munkát a találkozásuk időszakából.

A bemutató idító eseménye minden alkalommal egy beszélgetés három résztvevővel: a kiállító művészek és egy művészeti szakértő a helyszínen kötetlen légkörben, meghívott közönség előtt beszélget a művészi pozíciókról és az adott korban és környezetben szerzett közös tapasztalatokról. Az eseményről készült felvételt ezután online videostream formájában elérhetővé tesszük.

A 40 évre visszatekintő diskurzusból gazdag panoráma rajzolódik ki a közép-európai művészeti szcéna több országáról, és a berlini fal leomlása előtti és utáni évtizedek, valamint az ezredforduló körüli időszakról.

Eike Berg 1966-ban született Halle/Saale-ban, és 1984-ig ott élt. Az azóta eltelt negyven év egymást követő állomásai Braunschweig, Budapest és a München melletti Freising. Művészi munkái révén most visszatér Halle (Saale) városába.<

 

Közönettel

Collegium Hungaricum Berlin | culture.hu/de/berlin
Werkleitz | werkleitz.de
Art of Care Brussels | Facebook: artofcarebrussels

arrowvissza 

Program

Minden hónapban terveznek egy művészeti beszélgetést és egy pop-up kiállítást. A program további részleteiről folyamatosan tájékoztatjuk a honlapon. Az aktuális programról hírlevélben is szívesen tájékoztatom Önöket, kérem, küldjenek egy rövid üzenetet a következő e-mail címre: malh(at)qxd8.com.

Az év folyamán meghívunk vendégeket Magyarországról, Németországból és más országokból. A párbeszéd a résztvevőktől függően német, angol vagy magyar nyelven zajlik majd, a helyszínen németre, a másik két nyelvre pedig a videostreamben fordítjuk le.Aktuell

14.-16. Juni 2024: Zsolt Kozma, Alexandra Dementieva und Eike Berg


2024. június 14., péntek, 19 óra
Kozma Zsolt beszélget Alexandra Dementievával és Eike Berggel

részvétel előzetes regisztráció után

2014. június 15-16., szombat-vasárnap 11-18 óra között
Kiállítás Alexandra Dementieva és Eike Berg műveiből

látogatás előzetes bejelentkezés alapján

Alexandra Dementieva és Eike Berg a brüsszeli „Streetview Anderlecht” művészeti térben rendezett közös kiállításon ismerkedtek meg és értékelték egymást Csáky Marianne művész és kurátor meghívására. A MALH-ban rendezett pop-up kiállításon Dementieva több művet mutat be, köztük egy interaktív installációt, amely az emberi lélegzést valós időben kombinálja a digitális információkkal, Berg pedig a brüsszeli kiállítási projekt videóobjektjeit mutatja be.

Kozma Zsolt kurátor és művészeti író a kilencvenes évek óta Eike Berg régi budapesti társa, és mindkét művészt ismeri Alexandra Dementievával való szoros brüsszeli együttműködéséből, a kortárs médiaművészet jelentőségéről és a nemzetközi művészeti életben szerzett közös tapasztalataikról beszélget majd.

  további információk       arrowvissza


Eddig

2024. április 12., péntek, 19 óra
Andreas Kühne beszélget Peter Pohl-lal és Eike Berggel
2014. április 13-14., szombat-vasárnap 11-18 óra között
Kiállítás Peter Pohl és Eike Berg műveiből
  további információk

arrowvissza


 

Refernciák

Korábbi beszégetések Eike Berggel

Kulcsár Balázzsal (első rész fent, magyarul: Szeretek összehozni embereket, 28'15 / második rész lent, angolul: A legfontosabb 20 évemet Budapesten töltöttem, 30'15") a Paris-Budapest-Metro magazin, felvétel Brüsszelben a Dark Side of Utopia című kiállítás alkalmából, amely Alexandra Dementievával a Streetview Anderlecht galériában 2023-ban került megrendezésre került.


Michael Stoeber művészettörténésszel (németül, 57'58") a Künstlerhaus Göttingen-ben a SHIFT | Félelem és kiváncsiság című kiállítás alkalmából 2022-ben; kamera és szerkesztés: Peter Bothe

arrowvisszaup

Magyarul   arrowEnglish   arrowDeutsch  

A MALH (Media Art Loft Halle) kortárs művészeti tér – a médiaművészet és a diskurzus tere. Eike Berg alapította 2023 végén pop-up galériaként és művészeti szalonként.

W: malh.qxd8.com
E: malh@qxd8.com
T: +49 (0) 176 8454 2324
Instagram: eike4art
Facebook: Eike Berg

Latogatás elözettes bejelentkezéssel:
Große Ulrichstraße 48
06108 Halle (Saale), Deutschland

Partnerek
Program | 2024. június 14-16.
Referenciák